چونگ چینگ - چین




 تاریخ عقد قرارداد خواهرخواندگی شیراز با چونگ چینگ( چین ) : 13 سپتامبر  ۲۰۰۵ مقارن با 22 شهریور 1385




 
چونگ چینگ: شهر در ایالت سیشوان در بخش مرکزی و جنوبی چین است این شهر با مساحتی معادل 82300 کیلومتر مربع جمعیتی بالغ بر 31442300 نفر دارد که اکثر آنها خارج از ناحیه شهری چونگ چینگ و در زمین های کشاورزی که صد ها کیلومتر مربع مساحت دارد زندگی می کنند . جمعیت ناحیه شهری چونگ چینگ حدود 1/4 میلیون نفر ( آمار سال 2005 ) می باشد.

این شهر توسط شهرداری اداره شده و فرماندار آن (( وانگ هونگ جو )) نام دارد. 91 درصد ساکنان آن را قومِ هان تشکیل می دهند. CHONG در زبان چینی به معنی دوباره و QING به معنای جشن گرفتن می باشد بنابراین چونگ چینگ به معنی جشن مضاعف خواهد بود.

ناحیه شهری چونگ چینگ شامل مناطق زیر می باشد:

1- یوژونگ : منطقه مرکزی و پر جمعیت ترین بخش که ادارات دولتی در آن واقع شده اند.

2- نان آن : منطقه کرانه جنوبی

3- جیانگ بی: منطقه شمال رود

4- شاپنگبا

5- جیولونگپو

6- دادوکو

چونگ چینگ به لحاظ اقتصادی یک بندر تجاری مهم محسوب می شود که از طریق آن استانهای جنوب غربی کالاهای خود را به شرق چین می فرستند . این شهر به لحاظ منابع طبیعی بسیار غنی می باشد بطوریکه بیش از 40 نوع سنگ معدن در آن یافت می شود و منابع ذغال سنگ آن حدود 8/4 میلیارد تن تخمین زده شده است. میزان گاز طبیعی چان دانگ با ذخیره 270 میلیارد متر مکعب یکی از بزرگترین پایگاههای تولید گاز طبیعی است و بیش از یک پنجم تولید گاز طبیعی چین را شامل می شود.

این شهر بزرگترین ذخایر استرونیم چین را در اختیار دارد و این در حالی است که کشورچین از این حیث رتبه دوم جهان را دارا می باشد.

منابع مهم این شهر عبارتند از: معدن آهن ، فولاد ، آلومینیوم، صنایع نظامی، خودرو ، موتور سیکلت، صنایع شیمیایی ، نساجی ، الکترونیک، مصالح ساختمانی، صنایع غذایی و توریسم. همچنین این شهر بزرگترین کارخانه تولید آلومینیوم آسیا بنام آلومینیوم جنوب غرب را در اختیار دارد.

بخش کشاورزی این شهر عده کثیری از ساکنان آن را بخود جلب کرده است. علاوه بر برنج، میوه جات بویژه پرتقال از جمله منابع مهم درآمد کشاورزان به شمار می رود . در 25 سال گذشته نیروی کار مازاد موجب گشته تعداد قابل توجهی از کشاورزان به منظور دسترسی به فرصت شغلی به سمت مناطق صنعتی تر جنوب و شرق چین مهاجرت کنند . این امر چونگ کینگ را به یکی از مهمترین مراکز صدور نیروی کار بدل کرده است.

در سالهای اخیر دولت مرکزی سیاستی اقتصادی را اتخاذ کرده که هدف آن توسعه مناطق غربی چین است. به عنوان بخشی از این طرح، دولت در بخش زیر ساختها سرمایه گذاری وسیعی انجام داده و در نظر دارد تا چونگ کینگ را به دروازه غرب تبدیل کند. در سال 2005 تولید ناخالص داخلی شهرداری چونگ کینگ به 310 میلیارد یوان (75/38 میلیارد دلار) رسیدکه افزایش سالانه 5/11 در صدی را نشان می دهد. سرانه تولید ناخالص داخلی در این سال 11068 یوان معادل 1383 دلاربوده است.

چونگ کینگ و نواحی اطراف آن مملو از جاذبه های گردشگری می باشد. معروفترین آنها ناحیه ای به نام سه دره است که به طول 200 کیلومتر در امتداد رود یانگ تسه قرار دارد. این منطقه علاوه بر مناظر طبیعی دل انگیز، به لحاظ تاریخی نیز بسیار غنی می باشد.کنده کاریهای صخره دازو از دین بودا که قدمت آن به سلسله تانگ باز می گردد از دیگر جاذبه های شهر است که به میراث فرهنگی یونسکو تعلق دارد.

بنابه گزارشی که در سال 2005 منتشر شد مقامات صنعت گردشگری چین پروژه ای برای احداث دهکده زنان در منطقه شوانگ کیو آغاز کرده اند. به گفته یکی از مسئولان، در استان سیشوان و چونگ کینگ زنان بر مردان مسلط بوده و مردان مجبور به اطاعت می باشند و حالا ما ازاین مسئله به عنوان ایده ای که توریست ها را جذب و این صنعت را رونق می بخشد استفاده می کنیم .برای احداث این دهکده 3/2 کیلومتر مربعی ،اداره گردشگری بین 200 تا 300 میلیون یوان (26 میلیون دلار) در بخشهای زیر ساخت ، جاده و ساختمان سرمایه گذاری کرده و به دنبال سرمایه گذاری های دیگر می باشد . قرار است این پروژه بین سال های 2008-2010 به اتمام برسد.
 

نظری ارسال نشده است
نام :
پست الکترونیک :
شرح :
نظر :   برای ارسال نظر خود، دکمه ارسال را بزنید
کد امنیتی را وارد کنید

بارگذاری و بروز رسانی محتوا:  اداره کل ارتباطات و امور بین الملل شهرداری شیراز