صفحه اصلی
درباره ما
رزومه مدیر
ساختار سازمانی
شماره های تماس
مدیران قبلی
منشور اخلاقی
سلامت اداری
شهرهای خواهر خوانده
سایر رسانه ها
آرشیو
دیدار سفیر آلمان و شهردار شیراز
سخنرانی استفان وایدنر
سخنرانی خانم بسه
شعرخوانی آقای حدادی
جلسه کتابخوانی خانم دریس دری
نمایشگاه دیوان شرقی غربی گوته
تماس با ما
امروز: شنبه ۸ دی
۱۰:۱۳:۲۷
صفحه اصلی
نیکوزیا - قبرس
تاریخ عقد قرارداد خواهرخواندگی شیراز با نیکوزیا ( قبرس ) :
نوامبر 1999
مقارن با 22 آبانماه 1378
این شهر که ساکنانش آن را « لفکوزیا » می نامند پایتخت و بزرگترین شهر قبرس می باشد. نیکوزیا جمعیتی بالغ بر 200/206 نفر دارد و روی رودخانه پی دییس ( کنلیدیر ) و تقریباً در وسط جزیره واقع شده است . علاوه بر این نیکوزیا مقر دولت و مهمترین مرکز تجاری آن است. به رغم حرکت های نمادین هر دو جامعه یونانی و ترک این شهر در برداشتن بخش های کوچکی از دیوار حایل ، نیکوزیا کماکان تنها پایتخت تقسیم شده جهان است. شمال این شهر ترک نشین و بخش جنوبی آن یونانی نشین می باشد. این دوقسمت توسط « خط سبز» که منطقه ای غیر نظامی و تحت حفاظت سازمان ملل است از هم جدا می شوند. به رغم این بر خلاف برلین دوران جنگ سرد که برلین غربی و شرقی نامیده می شد کسی از اصطلاح نیکوزیای شمالی وجنوبی استفاده نمی کند. حمله ترکها در سال 1974 این شهر را که از سال 1964 تا حدودی تقسیم شده بود کاملاً به دو قسمت تقسیم کرد . بخش ترک نشین پایتخت ،دولتی است که جامعه جهانی آن را به رسمیت نمی شناسد. این دولت، جمهوری ترک قبرس شمالی نام دارد.
نیکوزیا شهری تجاری ، مدرن و پویا است که مغازه ، رستوران و مکانهای تفریحی فراوانی دارد. منسوجات، چرم ، سفال و پلاستیک از عمده محصولات آن محسوب می شود و در نزدیکی شهر معادن مس نیز یافت می شود. دانشگاه قبرس و دیگر دانشگاهها و موسسات جمهوری قبرس نیز در نیکوزیا واقع شده است. نیکوزیا شامل هفت شهرداری منطقه ای است اما قدرت اصلی در اختیار شهرداری نیکوزیا است و مطابق قانون اساسی ساختمانهای مهم دولتی می بایستی در این قسمت واقع شده باشند.
شهرداریهای دیگر عبارتند از استروولس ، « لاکاتامیا، لاتسیا، آگلانتزیا، انگومی و آگیوس دومتیوس.
مطابق قانون اساسی، نیکوزیا به دو بخش ترک نشین و یونانی نشین با دو شهردار تقسیم می شود. یکی از این دو، نماینده اکثریت یونانی و دیگری نماینده بخش ترک نشین می باشد. قبلاً شهرداران و اعضای شورا توسط رئیس جمهور انتخاب می شدند اما از سال 1986 شهردار و اعضای شورا از طریق رای مردم انتخاب می شوند. این انتخابات هر پنج سال یکبار برگزار می شود.
نیکوزیا به لحاظ گردشگری از موقعیت خوبی برخوردار است. کلیسا، صومعه ، ابنیه تاریخی و باستانی و معماری شهر که آمیزه ای از سنت و مدرنیته است از جلوه های زیبای نیکوزیا محسوب می شوند اما این شهر بیش از همه به خاطر موزه هایش معروف است.
قصر اسقف، موزه ای بنام بیزانس دارد که مجموعه عظیمی از نمادهای مذهبی را در خود جای داده است. موزه شهرداری لونتیز نیز موزه های هنرهای عامیانه، مقاومت ملی، موزه قوم شناسی قبرس و مرکز صنایع دستی را در بر می گیرد. علاوه بر این موزه جواهرات شهر و مرکز هنری شهراری نیز بسیار دیدنی هستند.
نشان ملی قبرس
موزه قبرس ( Cyprus Museum ) در نیکوزیا
موزه قبرس ( Cyprus Museum ) در نیکوزیا
سواحل قبرس
سواحل قبرس
دروازه فاماگوستا (Famagusta Gate) در نیکوزیا
موزه قبرس ( Cyprus Museum ) در نیکوزیا
Kykkos Monastery در نیکوزیا
Kykkos Monastery در نیکوزیا
مجسمه ماکاریوس -اولین رئیس جمهور قبرس و همچنین اسقف اعظم کلیسای ارتودوکس قبرس- ( Statue of Makarios III)
در محوطه کاخ اسقف اعظم در نیکوزیا
دریافت تصویر
دریافت تصاویر
۱۳۹۶/۰۱/۰۹
منبع : اداره کل ارتباطات و امور بین الملل
بازدید ها : ۲۶۷۰
مطالب مرتبط با این موضوع :
نظری ارسال نشده است
نام :
پست الکترونیک :
شرح :
نظر :
برای ارسال نظر خود، دکمه ارسال را بزنید
کد امنیتی را وارد کنید
لطفا کد امنیتی را درست وارد کنید
باتشکر. نظر شما ارسال گردید
بارگذاری و بروز رسانی محتوا: اداره کل ارتباطات و امور بین الملل شهرداری شیراز